Stijn is begonnen met karten, toen hij zes jaar oud was. Hij is begonnen bij Kartcentrum Lelystad. Hier heeft hij de kartschool gevolgd en vervolgens heeft hij zijn startlicentie van de KNAF (Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie) gehaald.

Na een aantal keer te hebben meegereden met clubwedstrijden bij Kartcentrum Lelystad werd ons in 2015, de mogelijkheid geboden om als Rookie mee te rijden met een wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap in de Parolin Rocky klasse.

Stijn was klaar voor de volgende stap en deze uitdaging namen we dan ook meteen aan. Net als bij een wedstrijd van het reguliere Nederlands Kampioenschap werd er getraind op de zaterdag en werden de kwalificatie en de 3 wedstrijden op de zondag verreden.

Stijn kwalificeerde zich als 4e in zijn klasse, een goed begin. Het waren spannende races, waarbij Stijn 3e werd in zijn klasse in race#1, met de snelste rondetijd. Ook in race#2 legde hij in zijn klasse beslag op de 3e plaats. Race#3 wist Stijn te winnen. Doordat de nummers 2 en 3 van de daguitslag beiden 155 punten hadden, werd degene met de snelste kwalificatietijd 2e. Stijn was 0,3 seconde trager geweest in de kwalificatie en hierdoor werd Stijn 3e in het eindklassement van deze race.

Uiteraard een mooie start om je kartcarriere te beginnen met een podiumplaats.

Aan het begin van seizoen 2016 werd er begonnen met een wedstrijd op kartcircuit “de Landsard” in Veldhoven. Deze wedstrijd werd de “Winterseries” genoemd. Dit was voor ons een mooie test om eens te kijken waar we stonden dit seizoen. Stijn werd bij deze race 7e in de einduitslag en was een van eerste nieuwkomers in het veld. De TOP-5 waren allen rijders die er al een Nederlands Kampioenschap op hadden zitten bij de Parolin Rockies. Een 7e plaats was dus zeker zo gek nog niet.

Het mooiste van die dag moest echter nog komen. Helaas zat er geen podiumplaats en dus geen beker in op deze dag, maar er was een nog mooiere prijs te winnen die dag en dat was een voucher voor een GRATIS deelname aan het Nederlands Kampioenschap 4takt van dat jaar. Deze prijs werd beschikbaar gesteld door Chrono, de organisator van het Nederlands Kampioenschap 4takt. Stijn won deze prijs, waardoor deelname van ons eerste jaar aan het Nederlands Kampioenschap een feit was. Deze prijs, die een waarde vertegenwoordigde van € 950,00 was voor ons meer waard dan de hoogste trede op het podium.

In het jaar 2016 reed Stijn mee met het Nederlands Kampioenschap 4takt bij de Parolin Rocky klasse. In dit jaar hebben we beiden veel geleerd en reed Stijn mee bij het NXT-team. Het was een jaar van veel “ups and downs” en leermomenten. Gedurende 2016 zag je wel de potentie van Stijn, echter eindigde hij door kleine foutjes van hem of zijn monteur, veel in het middenveld bij de dag-klassementen.

In 2017 waren we overgestapt naar een ander team. Helaas verliep dit niet, zoals we verwacht hadden en zijn we na onderling overleg uit elkaar gegaan en hebben wij ons aangesloten bij het team van Montfoort Motorsports.

Doordat er al drie racedagen voorbij waren van de totaal zes racedagen en Stijn al aardig wat punten had verspeeld, werd een TOP-10 notering in het eindklassement het hoogs haalbare …  Ondanks 7 pechraces van de totaal 16 races wist Stijn toch nog te komen tot een 11e plaats in het eindklassement. Ons jaar verliep net als Max Verstappen dat jaar met veel pech. Hierdoor is Stijn alleen maar sterker geworden en gaan we in 2018 voor een TOP-3 eindklassering.

De Open Winterserie 4-takt 2018 werd als eerste race verreden. Dit is de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, waarbij zowel ervaren rijders, als ook veel nieuwelingen meerijden. De ervaren rijders krijgen een indruk waar ze staan op dit moment, waarbij een ieder nog zes weken heeft zichzelf te ontwikkelen en te verbeteren. Stijn heeft deze wedstrijd op overtuigende manier gewonnen door alle sessies en races als snelste af te sluiten. Het is een mooie start van het seizoen om als Winterserie kampioen te beginnen, maar het zegt nog niets over het NK zelf.

Het Nederlands Kampioenschap ging  vervolgens van start en Stijn reed tot de laatste twee races in de TOP-3. De laatste racedag (3 races) van dat seizoen, waren er helaas een paar karts die harder gingen dan de motor kon en aangezien ze, ondanks de hoge en eigenlijk niet haalbare snelheid niet werden gecontroleerd, verloor Stijn, ondanks een 3e plaats in het dagklassement  zijn podium in de einduitslag van het Nederlands Kampioenschap en werd hij helaas net 4e.    

 Stijn stapte begin 2019 over naar de volgende klasse en we de Cadet klasse.  De eerste race was op een zeer natte baan en dan presteert Stijn altijd zeer, zeer goed. Dit was ook duidelijk te zien. Hij werd eerste in het dagklassement en had zo een droomstart van het NK-seizoen.

Echter ongeveer vier dagen later werden we ontboden bij de KNAF in Houten. Er was iets niet in orde met Stijn zijn ouder-kind licentie van € 35,00 en daardoor werd hij gediskwalificeerd en kon meteen geen kampioen meer worden. Alles in hun systeem stond op groen, echter zat er toch een foutje in hun systeem, want vanaf dit jaar wordt deze ouder-kind licentie automatisch gekoppeld en is het systeem dus aangepast na ons incident en nadat vorig jaar vele mensen hier last van hadden, echter stonden zij niet op het podium. De laatste race van het seizoen hebben we wel weer meegereden om te kijken waar we zouden staan, ook al hadden we helemaal niet meer getraind. Stijn trainde de poll-position, won race 1, werd tweede in race 2 en door brandstofproblemen werd hij 3e in de laatste race en eindigde hierdoor op de 2e plaats in het dagklassement en hield hierdoor de nieuwe kampioen in deze klasse achter zich. 

Het laatste jaar voor Stijn in deze klasse is 2020 en we gaan er weer vol goede moed tegenaan. We zijn zeer gedreven om dit jaar hoog te eindigen in het Nederlands Kampioenschap. We leggen de lat hoog …